woensdag 13 juli 2016

Ouderen en jongeren aan het werk

In mijn werk worden er de laatste tijd nog al wat feestjes gevierd van collega's die al langere tijd in dienst zijn. Wij verkeren in de gelukkige omstandigheid dat wij onlangs weer een jongere collega hebben kunnen aannemen.
De meest van mijn generatie mogen inmiddels tot hun 67ste doorwerken. Maar ook zou ik willen dat organisaties meer mogelijkheden kunnen bieden om jongere medewerkers aan te trekken.

Zo maar een idee: zou het niet mogelijk zijn om medewerkers, die vlak voor hun pensioen zitten en gemotiveerd zijn om jongere collega's te begeleiden en hun het handwerk te leren, het laatste jaar van hun werkzaam leven in te zetten als coach en begeleider. Als de kosten van dit laatste jaar nu gedragen kunnen worden door het pensioenfonds, dan kunnen organisaties jonge medewerkers van onder de 23 jaar aantrekken.
Met zo'n koppeling doe je recht aan de werk- en levenservaring van de oudere werknemers, geef je hen de ruimte om hun werk af te bouwen en stimuleer je bedrijven om echt jonge werknemers aan te nemen en deze op een rustige manier te brengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Counter