dinsdag 19 april 2011

Een tempel van / voor jongerencultuur?


Paradiso Amsterdam
In een eerdere blog heb ik er al eens een opmerking over gemaakt, maar ik moest er weer gelijk aan denken toen ik vandaag in het Dagblad van het Noorden las, dat de Zuiderkerk, op de hoek van de Van Schaikweg en de Wilhelminastraat, vrijwel definitief van de hand wordt gedaan.
De protestantse gemeente moet wel een gebouw afstoten vanwege een terugloop in actieve kerkgangers en de Zuiderkerk is de meest voor de hand liggende optie.
De gemeente is al jaren op zoek naar een nieuwe lokatie voor de jongerenvereniging Blanco. Ook zijn er inmiddels ontwikkelingen gaande over de vorming van een nieuw poppodium binnen Emmen. In mijn ogen zou de kerk hiervoor een geschikte lokatie kunnen zijn. Natuurlijk, er zal veel moeten gebeuren, voordat de kerk aan alle voorzieningen en eisen voldoet, maar Emmen kan ten behoeve van de jongerencultuur niet veel langer wachten. Wij kunnen niet wachten tot het olifantenverblijf of het nijlpaardenbassin leeg komt, vanwege de geplande verhuizng van het dierenpark.
Elk jaar dat Emmen langer wacht met een goede plek voor een tempel van en voor jongerencultuur, verliest het terrein op Groningen, Assen en Zwolle. Tegenwoordig lijkt Coevorden zelfs meer te bieden te hebben voor jongeren op dit gebied.
Dat het kan, een kerk omdopen tot een aanprekende uitgaangsgelegenheid laat Amsterdam wel zien. Daar staat al jarenlang Paradiso te blinken als de Zwarte Tempel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Counter