vrijdag 2 december 2011

Inlichtingenwerk blijft een passie

Vandaag was het weer een leuke dag bij het inlichtingenbureau. Veel kleine en makkelijke vragen over onze collectie, maar ook een paar waar de tanden ingezet konden worden. Een echte uitdaging dus.
De leukste vraag was van een klant die op zoek was naar een oud kerstverhaal wat rondom Zaandam speelde en waar duivekater een belangrijke rol in speelde. Van deze benaming had ik in ieder geval nog nooit gehoord, wellicht een benaming die regiogebonden is.
Na enig speurwerk bleek het om het verhaal ´De veerman en de duivekater´ te gaan van Cor Bruijn. Gepubliceerd in de bundel ´Twee Kerstavond´ uit 1950. Het blijkt dat dit boek nog steeds beschikbaar is via het landelijk netwerk van bibliotheken. Een verdere zoektocht liet zien dat dit boek ook beschikbaar is via enkele antiquariaten in den lande.
De keus ligt nu bij de klant voor welke optie zij gaat kiezen. Qua totale kosten is het lenen via ons netwerk iets goedkoper, daar tegenover staat dat het boek dan geen eigendom wordt. Ik heb gevraagd of zij het resultaat van haar verdere zoektocht aan het prikbord van de Facebook-pagina van Bibliotheek Emmen toevertrouwd.
Bij de naam van Cor Bruijn ging bij mij wel een belletje rinkelen.'Sil de Strandjutter'! Het lijkt mij leuk om deze serie weer eens te zien. Wellicht een leuke avondprogrammering ten tijd van de kerstvakantie?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Counter