dinsdag 14 juni 2011

Guerilla Gardening in E

Op 2e Pinksterdag hebben wij met een kleine groep personen een actie ondernomen (ge�nitieerd door GroenLinks Emmen, om Emmen in de toekomst weer een beetje mooier te maken. Op een groot aantal kale plekken in en rondom Emmen hebben wij een aantal verschillende bloemzaden gezaaid. Deze zaden moeten op termijn de flora verlevendigen, Emmen meer kleur geven en de kleine insecten meer kans geven.
Dat een beetje extra aandacht nodig is blijkt wel uit het feit dat sommige plekken er echt troosteloos bij ligt. Bloembakken staan leeg, op sommige plekken ligt nog bouwpuin en overal kom je zwerfafval tegen.
Het is kennelijk geen beleid dat er na een stevige ingreep in de infrastructuur ook gekeken wordt naar het versnellen van herstel van de natuur op deze plekken. Vandaar dat u in de middenberm op de rondweg en bij de stoplichten voor de Holdert (kant van Albert Heijn) bordjes kunt zien staan, dat GroenLinks op deze plaatsen 'er geen gras over laat groeien'.
Ook de camperplaats aan de Kerkhoflaan maakt een troosteloze indruk. Een echt visitekaartje is dit absoluut niet voor onze gasten. Reden voor de kleine groep om ook hier aan te tonen dat Emmen Meer Mooier Maakt.

Meer informatie over Guerilla Gardeners kunt u hier vinden. Mocht u op de hoogte gehouden willen worden van toekomstige acties, dan kunt u zich bij mij aanmelden of de website van GroenLinks Emmen in de gaten houden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Counter