zaterdag 31 december 2011

Emmen zonder 'grote' camping

Vandaag stondt in het Dagblad van het Noorden te lezen dat de eigenaar van Camping Emmen het bijltje erbij neergooit. Na een zoektocht naar alternatieve locaties binnen Emmenvanwege een 'gedwongen' verhuizing i.v.m. het opzeggen van de erfpacht is hij tot de conclusie gekomen dat het nergens rendabel te krijgen is. Bij de in zijn ogen meest geschikte plek moeten teveel aanpassingen verricht worden in de omliggende omgeving. Deze infrastructurele kosten zouden allemaal op zijn conto komen.
Emmen blinkt al niet uit in overnachtingen op het toeristische vlak. Het verlies van een grote camping zal het cijfer van overnachtingen binnen de gemeente wel eens drastisch naar beneden kunnen schroeven. Het verlies aan inkomsten aan toeristenbelasting zal ook wel eens merkbaar kunnen zijn, zeker in een periode dat de gemeente elke euro aan inkomsten nodig zal blijken te hebben.
In mijn ogen mist Emmen al en aantal belangrijke voorwaarden om als toeristen tot een langdurig verblijf in Emmen te bewegen. Eigenlijk heeft Emmen te weinig te bieden. En met het stoppen van Camping Emmen valt nu ook een belangrijke (goedkope) gezinsovernachting weg.
En dat terwijl juist het gebied rond de Rietplas schreeuwt om verder ontwikkeld te worden tot een recreatieve trekpleister van formaat. En dan niet alleen als evenemententerrein. De gemeente zou er goed aan doen om ook hiervoor plannen te maken,

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Counter